Lunch

Diner

Borrel

Wijnkaart

Groepen

High Tea

Lunch (zalen)

Lunch

Diner

Borrel

Wijnkaart

Groepen

High Tea

Lunch (zalen)

Dinerkaart

De nieuwe chef-kok van Schlemmer, Michael van der Zwan, kookt inmiddels alweer meer dan 10 jaar op hoog niveau.
Na een lange tijd als souschef te hebben gewerkt bij Schlemmer, kreeg hij de leuke opdracht om voor een andere zaak een heel nieuw keukenteam te vormen en een nieuwe kaart te bouwen.
Een kok met ervaring op verschillende niveaus en heel veel creativiteit!

Hij vindt het koken in Schlemmer toch het leukst en wilde daarom ook graag weer terugkeren in deze nieuwe functie.  Het niveau ligt hier hoog en hij krijgt veel ruimte met onze wisselende maandkaart. Zo kan hij zijn passie voor koken hier echt helemaal kwijt. Bij Schlemmer krijgt hij alle ruimte om van alles te proberen, maar wees gerust, hij weet wat een waarde er wordt gehecht aan onze Klassiekers! De menukaart bij Schlemmer zal met dit nieuwe gezicht een mooie mix zijn van Klassiekers in een fris jasje, tot hele leuke en uitdagende nieuwe gerechten op een niveau wat u van Schlemmer mag verwachten. Hoogwaardige gerechten met een toegankelijk karakter en uiteraard alles vers bereid.

Voorgerechten


FLAMMKUCHEN
Traditionele Elzasser “Flammkuchen” met keuze uit:

Spek | Kaas | Bosui
Blauwe kaas | Vijgen | Walnoten | Honing | Rucola | (V)

9,75

9,75

Brood met smeersels

4 breekbroodjes | Bruin en Mais | Zeezoutboter | Makreel Tapenade
2 breekbroodjes | Bruin en Mais | Zeezoutboter

6,00
3,00

 

Bospaddenstoelen-Truffelsoep (V)

Bospaddenstoelen | Truffel | Peterselie | Room | Croutons

9,75

CARPACCIO

gerookt | Hollands rund | Rucola | Truffel Mayonaise | Parmezaan | Pompoenpitten

12,50

STEAK TARTARE

Rundvlees | Gepocheerd Ei |  Hollandaisesaus | Toast

12,25

GARNALEN COCKTAIL

Hollandse Garnalen | Komkommer | Bleekselderij | Cocktailsaus | Ijsbergsla

12,75

POKE BOWL

Zalm | Tonijn | Avocado | Sojabonen | Komkommer | Wakamé | Wasabi-Mayonaise

11,75

SCHLEMMERSALADE

Diverse slasoorten | Spek | Blauwe Kaas | Avocado | Schlemmerdressing | Croutons

10,25

SALADE GEGRILDE GROENTEN (V)

Courgette | Aubergine | Paprika | Halloumi | Avocado | Pompoenpitten | Balsamico-Honing-Dressing

10,75

Hoofdgerechten


 LAMSRACK

Nieuw-Zeeland | Hazelnoot-Kruidenkorst | Rode-Wijnjus | Seizoensgroenten | Krieltjes
 

 25,50

STEAK

Freygaard Fins Rundvlees| Seizoensgroenten | Chimichurri | frites
 

22,50

HAMBURGER

Rundvlees | Brioche | Cheddsar | Coleslaw | Chornichon | Burgersaus | Frites

17,75

POUSSIN

Hele Kip| Seizoensgroenten | Mango-Vijgenchutney | Coleslaw | frites

21,50

DORADE

Hele Vis | Seizoensgroenten | Kappertjes | Amandel | Croutons | Krieltjes

21,25

ZEEBAARS

Filet | Seizoensgroenten | Antiboise | Frites

19,75

VEGAN CURRY (V)

Pompoen | Zoete Aardappel | Kikkererwten | Kokos | Koriander | Rijst

17,75

RISOTTO

4 kazen| Spinazie| Shii-take

19,75

Nagerechten


SCHLEMMER IJS

soesjes | Walnotenijs | Amandelschaafsel | Witte en Bruine Chocoladesaus

7,75

SORBETCOUPE

3 soorten sorbetijs| Vers Fruit

8,25

CHEESECAKE

wisselende variaties | huisgemaakt

6,50

ROMANOFF

Aardbei | Dragonroomijs | Meringue| Vodka

8,25

KAASPLANKJE

Manchego | Geitenkaas | Reblochon | Cabrales | Dadel-Walnootbrood | Vijgencompote

11,50

Voorgerechten


BOSPADDENSTOELEN-TRUFFELSOEP (V)

Bospaddenstoelen | Truffel | Peterselie | Room | Croutons

GARNALEN COCKTAIL

Hollandse Garnalen | Komkommer | Bleekselderij | Cocktailsaus | Ijsbergsla

CARPACCIO

Hollands Rund | Gerookt | Rucola | Truffelmayonaise | Parmezaan |Pompoenpitten

SCHLEMMERSALADE

Diverse slasoorten | Spek | Blauwe Kaas | Avocado | Schlemmerdressing | Croutons

Hoofdgerechten


STEAK

Freygaard Fins Rundvlees| Seizoensgroenten | Chimichurri | frites

HAMBURGER

Rundvlees | Brioche | Cheddsar | Coleslaw | Chornichon | Burgersaus | Frites

DORADE

Hele Vis | Seizoensgroenten | Kappertjes | Amandel | Croutons | Krieltjes

RISOTTO

4 kazen| Spinazie| Shii-tak

Nagerechten


SCHLEMMER IJS

soesjes | Walnotenijs | Amandelschaafsel | Witte en Bruine Chocoladesaus

CHEESECAKE

wisselende variaties | huisgemaakt

ROMANOFF

Aardbei | Dragonroomijs | Meringue| Vodka

KAASPLANKJE

Manchego | Geitenkaas | Reblochon | Cabrales | Dadel-Walnootbrood | Vijgencompote

Voorgerechten


BOSPADDENSTOELEN-TRUFFELSOEP (V)

Bospaddenstoelen | Truffel | Peterselie | Room | Croutons

CARPACCIO

Hollands Rund | Gerookt | Rucola | Truffelmayonaise | Parmezaan |Pompoenpitten

SCHLEMMERSALADE

Diverse slasoorten | Spek | Blauwe Kaas | Avocado | Schlemmerdressing | Croutons

Hoofdgerechten


HAMBURGER

Rundvlees | Brioche | Cheddsar | Coleslaw | Chornichon | Burgersaus | Frites

ZEEBAARS

Filet | Seizoensgroenten | Antiboise | Frites

VEGAN CURRY

Pompoen | Zoete Aardappel | Kikkererwten | Kokos n| Amandel | Koriander | Peper | Rijst

Nagerechten


Ter afsluiting

koffie of thee geserveerd met bonbons

Dranken


San Pelegrino (0.75ltr)

5.50

Aqua Panna (0,75ltr)

5.50

Fuze Tea Sparkling Lemon

2.90

Fuze Tea green

 2.90

Chaudfontaine Rood / Blauw

2.80

Coca Cola / Light / Zero

 2.90

Fanta Orange

 2.90

Fanta Cassis

 2.90

FÏnley Bitterlemon

 2.90

FÏnley Tonic

 2.90

Fever Tree Indian Tonic

 2.90

Fever Tree Mediterranean Tonic

 2.90

Schweppes Ginger Ale

 2.90

Rivella

 3.00

Home Made Lemonade

 3.50

Sap & Zuivel


Verse Jus d’ orange

3.50

Appelaere Appelsap

3.10

Minute Maid Tomatensap

3.00

Melk / Karnemelk

2.20

Chocomel / Fristi

3.00