Lunch

Diner

Borrel

Wijnkaart

Groepen

High Tea

Lunch (zalen)

Lunch

Diner

Borrel

Wijnkaart

Groepen

High Tea

Lunch (zalen)

Dinerkaart

De Chefkok van Schlemmer, Marcin Kania, kookt inmiddels alweer 20 jaar over de hele wereld.
Engeland, Duitsland, Polen, van sterrenrestaurants tot kleine brasseries, hij kent de klappen van de zweep.

Hij vindt koken in Holland het leukst, het niveau ligt hier hoog vergeleken met andere landen, dus hij kan zijn passie voor koken hier echt helemaal kwijt. Bij Schlemmer krijgt hij alle ruimte om alles wat hij in de andere landen heeft  geleerd terug te laten komen in de gerechten. De menukaart bij Schlemmer kun je dus het beste als fusion omschrijven. Met het niveau streeft hij ernaar net iets boven gemiddeld te zitten. Geen sterrenniveau, maar ook geen patat saté. Gewoon hoogwaardige gerechten met een toegankelijk karakter en alles is vers bereid.

Voorgerechten


GAMBA’S AL AJILLO | SPANISH STYLE SHRIMP

chilipepers | knoflook | geserveerd met brood

10½

CARPACCIO | CARPACCIO OF BEEF

gerookt | Hollands rund | pesto | Parmezaan | pompoenpitten

12½

SCHLEMMERSALADE | HOUSE SALAD

diverse slasoorten | blauwe kaas | uitgebakken spek | croutons |avocado Schlemmerdressing (vegetarisch mogelijk)

8

POKE BOWL

tonijn | zalm | gamba | avocado | wakame | wasabi mayonaise

11¾

CAESAR SALAD

romeinse salade | kippendijen | Parmezaan | ei | croutons | caesarsdressing

10¾

PHO BO SOEP | PHO BO SOUP

Vietnamees | rundvlees | noedels | chili | limoen | munt | Thaïse basilicum | taugé | bosui

9½

PEKING EEND | PEKING DUCK

Chinese pannenkoekjes | taugé | wortel | bosui | hoisinsaus

10½

FLAMMKUCHEN

Traditionele Elzasser “Flammkuchen” met keuze uit:
spek | kaas | bosui
verse tonijn | avocado | wakame | wasabimayonaise |furikake
blauwe kaas | vijgen | walnoten | honing | rucola (V)

7

9

8

BROOD ala SCHLEMMER| BREAD WITH DIPS

breekbrood |bruin en wit | aioli | Schlemmer boter

5

Hoofdgerechten


LADY STEAK

150 gram | biefstuk van Hollandse ossenhaas| pan gebakken | sjalottenjus | seizoensgroenten | frites
 

 21

DADDY STEAK

300 gram | rib-eye van Argentijnse black angus | gegrild | bearnaisesaus  seizoensgroenten | frites
 

33

KABELJAUW | CODFISH

kreeftensaus | seizoensgroenten | frites

21½

RISOTTO (V)

bospaddenstoelen | truffel | portobello | Parmezaan | rucola

17

MALEISISCHE SATE | CHICKEN SATE

3 stokjes | kippendijen | gadogado | emping | rijst

16¼

CONFIT DE CANARD | DUCK CONFIT

eendenbout | in ganzenvet gegaard | truffeljus | zuurkool | geroosterde pompoen

20

LAMSRACK

Nieuw-Zeeland | rode wijnsaus | seizoensgroenten | frites

28

82

Nagerechten


SCHLEMMER IJS

soesjes | gevuld met walnotenijs | overgoten met witte- en bruine chocoladesaus

CHEESECAKE

wisselende variaties | huisgemaakt

6½

KAAS | CHEESE

selectie van 5 Franse kaassoorten | “kletzen” brood | appelstroop

11½

CRÈME BRULÉE

volgens klassiek recept

Voorgerechten


CARPACCIO | CARPACCIO OF BEEF

gerookt | Hollands rund | pesto | Parmezaan | pompoenpitten | rucola

PEKING EEND | PEKING DUCK

Chinese pannenkoekjes | taugé | wortel | bosui | hoisinsaus

POKE BOWL

tonijn | zalm | gamba | avocado | wakame | wasabi mayonaise

CAESAR SALAD

Romeinse salade | kippendijen | Parmezaan | ei | croutons | caesarsdressing

Hoofdgerechten


LADY STEAK

150 gram | biefstuk van Hollandse ossenhaas | pan gebakken | sjalottenjus
seizoensgroenten | frites

KABELJAUW | CODFISH

kreeftensaus | seizoensgroenten | frites

RISOTTO (V)

bospaddenstoelen | truffel | roomkaas |portobello | Parmezaan |salade

CONFIT DE CANARD | DUCK CONFIT

eendenbout | in ganzenvet gegaard | truffeljus | zuurkool | geroosterde pompoen

Nagerechten


SCHLEMMER IJS

soesjes | gevuld met walnotenijs | overgoten met witte- en bruine chocoladesaus

CHEESECAKE

wisselende variaties | huisgemaakt

KAAS | CHEESE

selectie van 5 Franse kaassoorten | “kletzen” brood | appelstroop

CRÈME BRULÉE

volgens klassiek recept

Dranken


San Pelegrino (0.75ltr)

5.50

Aqua Panna (0,75ltr)

5.50

Fuze Tea Sparkling Lemon

2.90

Fuze Tea green

 2.90

Chaudfontaine Rood / Blauw

2.80

Coca Cola / Light / Zero

 2.90

Fanta Orange

 2.90

Fanta Cassis

 2.90

FÏnley Bitterlemon

 2.90

FÏnley Tonic

 2.90

Fever Tree Indian Tonic

 2.90

Fever Tree Mediterranean Tonic

 2.90

Schweppes Ginger Ale

 2.90

Rivella

 3.00

Home Made Lemonade

 3.50

Sap & Zuivel


Verse Jus d’ orange

3.50

Appelaere Appelsap

3.10

Minute Maid Tomatensap

3.00

Melk / Karnemelk

2.20

Chocomel / Fristi

3.00